15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı:

13 Temmuz 2019, Cumartesi

Ülkemiz, 15 Temmuz 2016 tarihinde devlet içerisinde yapılanan bir grup paralel yapı ve terör örgütü üyesinin yapmış olduğu kalkışma ile ciddi bir badire atlatmıştır. 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Milletine, Türk demokrasisine, özellikle milli iradeye karşı alçakça bir kalkışma olmuştur. Milletimiz o gece canı pahasına meydanlara inerek demokrasisine sahip çıkmış, bu topraklarda demokrasinin ve egemenliğin yegâne sahibinin millet olduğunu tüm dünyaya göstererek bu darbe kalkışmasında düşmana fırsat vermemiştir, vermeyecektir.

Milletimiz; aklıyla, ferasetiyle ve tüm azmiyle 15 Temmuz darbe kalkışmasının unutulmasını, unutturulmasını ve bu alçakça ihanetin üstünün örtülmesine asla izin vermeyecek, milli iradeye sahip çıkma şuurunu her daim canlı tutacaktır.

Ayrıca belirtmek isterim ki, şanlı Türk ordusu tarihi boyunca milleti ve vatanı yolunda nice destanlar yazarak hizmette bulunmuştur. İnanıyoruz ki, bu olaydaki gibi içinde yuvalanmaya çalışan hiçbir gruba fırsat vermeyecek, yuvalanmış bulunan unsurları da bertaraf edecek ve mazideki şanına yakışır bir şekilde Milletinin hizmetinde kalmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 3’üncü yıldönümünü anıyor, 15 Temmuz gecesi vatanı uğruna canı pahasına mücadele edip şehadete erişen yiğitlerimizin nezdinde tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, tüm gazilerimize sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum. Kökleri hem içeride hem de dışarıda bulunan paralel devlet yapısı ve terör örgütü tarafından milli iradeye karşı girişilen bu menfur ve melun darbe kalkışmasını lanetliyorum.

Hüseyin ERER

Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı

6715_6300_5170-dikey-afis3.jpg