18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

18 Mart 2019, Pazartesi

“Aziz Milletimizin onbinlerce şehit vererek elde ettiği zaferin simgesi olan 18 Mart tarihi, vatan topraklarını koruma ve savunma, vatan uğrunda çekinmeden canlarını ortaya koyan şehitlerimizi anma adına önemli bir gündür. Tarihimizin en hüzünlü zaferidir Çanakkale. Yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına topyekûn direnişinin gerçek bir destanıdır. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklerimize aittir. Girdiği çatışmada yaraladığı düşman askerini canını tehlikeye atarak, sırtına alıp düşman siperlerine kadar götürme cesaretini gösteren Mehmetçik, düşmanın her bir rütbesindeki askerini kendisine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergileyerek, savaşın yalnızca öldürmekten ibaret olmadığını tüm dünyaya bir kez daha hatırlatmıştır. Bu cephenin isimsiz kahramanları, vatanın her bir köşesinden Çanakkale'ye koşarken, asla geri dönmeyi düşünmemişlerdir.

Çanakkale Zaferi milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir. Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını ve mevcudiyetini kanı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından insanlık tarihi içinde ibret alınması gereken bir hadisedir.

Şüphesiz vatan toprağımızı paha biçilmez kılan ve onu kutsallaştıran, her karış toprağın diyetini kanıyla ve canıyla ödeyen şehitlerimizdir. Onlar, aynı zamanda millet olarak var oluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin ve vatan sevgimizin de ölümsüz kahramanlarıdır.

Bizi Millet yapan yüksek değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kaldıkça birlik ve beraberliğimizi güçlendirdikçe ülkemiz gelecekte hak ettiği yeri bulacaktır. Övgülerin en güzeline layık olan Çanakkale Şehitleri asla unutulmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulusumuzun özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini başlatan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı, vatanı uğrunda canını bir an bile düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor,18 Mart Şehitler Günü ve tarihte görülmemiş büyük bir cesaret ve inanç örneği sergilenerek kazanılan Çanakkale Deniz Zaferi'nin de 104. yıldönümünü kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

8015_5289_5633-Canakkale-HD-Duvar-Kagitlari.jpg