29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu olsun.

28 Ekim 2019, Pazartesi

“Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden varoluşunun, istiklâlimizin ve istikbalimizin sembolü olan Cumhuriyetimizin yıldönümünü kutlamanın sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz.

Çok ağır bedeller ödeyerek kazandığımız istiklâl mücadelesinin ardından, eşitlik ve hürriyet temeline dayanan büyük millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyetimiz, hepimizin gözbebeği durumundadır. Aydınlık geleceğin, onurlu bir hayatın ve çağdaş bir devlet olmanın güvencesi de olan Cumhuriyet, milletin iradesini merkeze alıp, çağın getirdiği ve gerektirdiği şart ve imkânları yine milletin yararına kullanan bir çağdaşlaşma atılımıdır.

Millet olarak el birliği ve gönül birliğiyle çalışmaya devam etmemiz, kardeşçe birbirimizi kucaklamamız, birbirimize kenetlenmemiz halinde çok büyük işler yapacağımızı hatırlatan, Ülkemiz için bir dönüm noktasını ifade eden bu bayram, milletimiz için her geçen gün daha büyük bir önem kazanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin önünde uzanan bu aydınlık yolda, emin adımlarla yürüyeceğine inancımız tamdır. Ancak millet olarak, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden daha çok ehemmiyet vermemiz gereken bir süreçten geçtiğimizi de unutmamak gerekir.

Son zamanlarda ülkemizde tırmanan terör, komşu ülkelerde cereyan eden olaylar, dağılan parçalanan ülkeler, bu birlikteliğe ne kadar ihtiyaç duyduğumuzun açık bir ispatıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutluyorum.”

Hüseyin ERER

Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı

5815_7225_7543-paylasim.jpg