Babalar Günü Mesajı

15 Haziran 2019, Cumartesi

Yüreklerinde taşıdıkları sevgi ve şefkati evlatlarından hiçbir zaman esirgemeyen, bu yüzden evlatları tarafından her zaman örnek alınan babalarımız, yüklendikleri manevi sorumlulukları da unutmayarak, aile içerisinde sevgi, saygı ve hoşgörü bağlarının kurulmasında ve devam etmesinde büyük rol üstlenmektedirler. Ailenin temel direği, koruyucu ve kararlı duruşuyla evin güven kaynağı, gösterdikleri özverilerle bir fedakârlık timsali olan babalarımız; evlatlarına ömür boyu maddi-manevi her türlü desteği veren ve kendi mutluluğundan önce çocuklarının mutluluğunu düşünen erdem sahibi insanlardır. Hayatımızın her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran babalarımız, Sevgi, saygı ve hoşgörü bağlarıyla kurulmuş güçlü bir aile yapısının temel taşını oluşturmakta; aile içerisinde üstlenmiş oldukları görev ve sorumlulukları büyük bir özveriyle yerine getirmektedirler.

Toplumu oluşturan aile kurumunun devamını sağlamak ve topluma hem sağlıklı hem de faydalı bireyler yetiştirmek için var gücüyle çalışan babalarımız büyük fedakârlıklar göstermektedirler. Aile huzurunun ve mutluluğunun devamı için ömrünü bizlere vakfeden babalarımıza hak ettikleri değeri vermeli, saygıda kusur etmemeliyiz. Bizlerle sevinen, bizlerle üzülen ve bizleri mutlu gördükçe daha da bahtiyar olan babalarımızın bu mutluluğunu daimi kılmak için ailemize, vatanımıza ve milletimize hayırlı hizmetler vermenin gayreti içerisinde olmalıyız. Onlara yalnızca Babalar Gününde değil, bizlere ihtiyaç duydukları her dönemde destek olmalı, bizler için ne kadar değerli olduklarını daima hissettirmeliyiz.

Bizleri yaşama hazırlayan, her zaman bizlere destek olan, sevgisi ve hoşgörüsünü bizlerle paylaşan babalarımız, vazgeçilmez değerlerimiz, hayat zenginliğimizdir. Bizler de sadece bu anlamlı günde değil, inançlarımızın da bir gereği olarak, babalarımızın gönüllerini hoş tutmalı, onlara saygı ve sevgimizi en güzel şekilde göstermeliyiz.

Vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin babaları başta olmak üzere çocuklarına karşı müşfik ve merhamet sahibi olan, tecrübeleriyle her zaman yol gösterici olan tüm babalarımızın yüzlerinde tebessümün, yüreklerinde huzur ve mutluluğun hiç eksik olmaması dileğiyle bu anlamlı günü en içten ve samimi duygularımla kutluyor, Cenab-ı Allah’tan aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.


Hüseyin ERER

Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı


9515_6062_8540-617d796d-d752-4650-a5b3-b692d0447144.jpg