Genel Başkanımız Hüseyin Erer Röportajı

08 Kasım 2017, Çarşamba

Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanımız Karabük E. Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Belediye Başkanlarının özlük haklarıyla ilgili bir gazeteye röportaj verdi.

Genel Başkanımız Hüseyin Erer; 2009'dan sonra emekli olan çoğu eski belediye başkanının yasa gereği 1000 ila 1500 TL arasında emekli maaşı aldığını ifade ederek, bu kişilerin şuan maddi sıkıntı çektiğini söyledi. Çoğu belediye başkanının VIP'ten yararlanamadığını bu konudan da müzdarip olduklarını belirtti.

Emekli ve mevcut belediye başkanlarının yaşadığı bu sıkıntıların giderilmesi için Meclis'te çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Hüseyin Erer, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı iken bu konuyla çok ilgilendi. Bu konuda komisyonlar kuruldu ve 55 maddelik 'Belediye Gelirleri Kanunu' adında bir tasarı hazırlandı. Bu tasarının 3 maddesinde belediye başkanlarının sıkıntılarını çözecek maddeler var. Bunun çıkmasını bekliyoruz. O tasarı çıkarsa 1000 TL'ye mahkum olan, evinden çıkamaz hale gelen emekli belediye başkanlarımızı sıkıntılarından kurtaracağız" dedi.

Röportaj Linki İçin Tıklayınız