GENEL BAŞKANIMIZ MEHMET KELEŞ SURİYE SINIRINDA

17 Mart 2017, Cuma

Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanımız aynı zamanda da Düzce Belediye Başkanı olan Sn. Mehmet Keleş, Düzce Şefkat Çadır Kenti için Düzce’den yola çıkan yardım TIR’ları ile sıfır noktasına gitti.

Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanımız Mehmet Keleş, Düzce Şefkat Çadır Kenti için Düzce’den yola çıkan yardım TIR’ları ile sıfır noktasına gitti. Yardım malzemelerini bizzat teslim eden Başkan Mehmet Keleş, Cilvegözü Sınır Kapısı’nda Türk Kızılayı yetkilileri ile bir araya geldi.

Genel Başkanımız Mehmet Keleş ve beraberindeki heyet ile birlikte Halep için toplanan yardım TIR’larına refakat etmek üzere Hatay’a gitti. Cilvegözü Sınır Kapısından yardım malzemelerini Halep’e gönderen heyet sınırdaki Türk Kızılay’ı bölgesini de ziyaret etti. Sınır kapısında konuşan Genel Başkanımız Mehmet Keleş Halep’deki tampon bölgede kurulan çadırkentte Düzce Belediyesi sorumluluğunda 200 aile, 652 kişinin olduğunu hatırlatarak; “Değerli arkadaşlar gördüğünüz gibi şu anda Suriye sınırı, Cilvegözü sınır kapısındayız. Getirmiş olduğumuz yardım malzemelerini buradaki Kızılay yetkililerine bizzat teslim ediyoruz. Tabş arşı tarafa götürüp bizzat teslim etmek isterdik ancak bize gelen istihbaratlarda sınırın diğer tarafında çeşitli gruplar arasında çatışma yaşandığını öğrendik. Aynı şekilde buradaki yetkililer de karşı tarafa geçmenin riskli olacağını ifade ettiler. Ancak sıfır noktasına kadar gelebildik. Zaten bizim TIR’larımızdan Suriye araçlarına nakletmek durumundayız. Değerli hemşerimiz Hakan Sarı Bey’e de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.