Genel Sekreterimiz Halim Çakır; “Yasal Düzenleme Şart” dedi

17 Kasım 2017, Cuma

Belediye Başkanları Birliği Genel Sekreterimiz Kırşehir E. Belediye Başkanı Halim Çakır, Ülke TV’ye röportaj verdi. Belediye başkanlarının özlük haklarında oluşan hak kaybının önlenmesini vurgulayan Genel Sekreter Halim Çakır;

“Belediyelerimizin herhangi bir proje noktasında, tecrübe noktasında, bize ihtiyaç duyulduğu zaman, ki zaman zaman arkadaşlarımız geliyor. Bizde onlara yardımcı oluyoruz, destek oluyoruz.

Milletvekillerimiz halkın iradesiyle, halkın oylarıyla seçiliyor. Seçim kurullarımıza gidiyor, Bismillah diyor, mazbatasını alıyor…

Bir belediye başkanı da halkın iradesiyle, halkın oylarıyla seçiliyor ve o da gidiyor seçim kurulundan mazbatasını alıyor. Ama seviyeye baktığımız zamanlarda birisi, yanıyor birisi donuyor.

Milletvekilleri biliyorsunuz memuriyeti olsun olmasın, seçildiği zaman nasıl ki milletvekili emekli olduğu zamanlarda özlük hakkına kavuşarak ciddi bir geçim sıkıntısı çekmiyorsa, seçilmiş insan olarak belediye başkanları da, yani milletvekilleri kadar olmasa bile hiç değilse, rahat edecek kadar da bir geçim sıkıntısından kurtulması gerektiğine biz inanıyoruz” dedi.