Yeşilay Haftası

09 Şubat 2019, Cumartesi

Ülkemizde Mart ayının ilk haftası "Yeşilay Haftası" olarak kutlanmaktadır. YeşilayDerneği ilk olarak 5 Mart 1920 tarihinde, alkollü içki ve uyuşturucu madde kullanımına karşı olanlar tarafından "Hilâli Ahdar" adıyla kuruldu. Daha sonra Yeşilay adını alan dernek, başta sigara olmak üzere, tüm uyuşturucu maddeler ve alkollü içkilere karşı mücadele vermektedir.

Günümüzde madde bağımlılığı tüm dünyada ortak bir sorun haline gelmiştir. Bireylerin, özellikle de çocuk ve gençlerimizin, kötü alışkanlıklardan uzak durması, sağlıklı ve mutlu bir toplum oluşturmak için oldukça önemlidir. Çünkü sağlıksız nesil ve toplumların, hiçbir alanda başarılı olmaları mümkün değildir. İnsanların uzun ömürlü olmaları fiziken ve ruhen sağlıklı olmalarına bağlıdır.

Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar aile bağlarımızı zayıflatmakta, sevgiyi yok etmekte, manevi değerlerimizden insanları uzaklaştırmaktadır. Zararları açıkça bilinmesine rağmen yapılan araştırmalar tüm dünyada zararlı madde kullanan insanların sayısının her geçen gün arttığını göstermektedir. Ayrıca toplumda yıkıcı etkileri olan bu zararlı alışkanlıklar ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olmaktadır.

Bilinçli ve sağlıklı bir nesil oluşturma yolunda, çocuklar ve gençlerimiz başta olmak üzere, toplumumuzdaki tüm bireylerimizin bu zararlı maddelere ulaşmasını önlemek, tüm toplumun görevidir. Sigara, alkol ve uyuşturucu kullanan kişinin; kendisine, ailesine ve çevresine zarar verdiğini, el birliğiyle, önce çocuklardan başlayarak, gençlere ve toplumun tüm kesimlerine anlatmak da tüm bireylerin ortak sorumluğudur.

“Bağımlı olma özgür ol” deyişiyle, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı madde bağımlılığı konusunda gerekli tüm bilgileri edinmeye, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak tutup, onların sosyal, kültürel ve sportif alanlar içerisinde yer almalarına destek vermeye ve Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyor, tüm bireylere, madde bağımlılığından uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyoruz.”


4115_5135_0847-1727.jpg